Leuk om hem weer eens te zien!!

Lullo NL-07-1109456 internationaal topduif en superkweker. Na een foutloze carrière op het vlieghok met negen keer mee zonder te missen  en verschillende nationale kopprijzen, naar het kweekhok. Daar werd hij vader, grootvader en overgrootvader  van een flink aantal nationale kopduiven die met regelmaat ook weer goede kweekduiven werden.

Lees meer »

De oudjes doen het nog best!

Op de afsluitende Bergerac van seizoen 2022 weet mijn NL15 -1137425 "Sproetje van de 030", op 7 jarige leeftijd haar loopbaan af te sluiten met een vroege prijs (9e Nationaal sect. 4 tegen  2752 duiven) Ze won daarmee de beste van 7 prijzen in het totaal van haar carrière.

Lees meer »

Aagje haar eerste prijs op Agen!

Met 12 duiven mee, waaronder 11 jaarlingen wint de NL21-1427327 voor de eerste keer prijs in haar carrière. Niet zomaar een prijsje, maar de eerste in NIC de Trouwe Duif in Oude Pekela en nationaal de 42e in Sector 4.

Lees meer »

st.Vincentkoorts door hitte gesmoord!

Nee, ik ga niet zover, te stellen dat er een klassieker om zeep is geholpen. Eerder zou ik zeggen dat de naar Bergerac verplaatste ochtendlossing een mooi voorbeeld is van moderne duivensport, waarin  wordt getracht de omstandigheden voor de duiven op reis, zo gunstig mogelijk te laten zijn. Dit anticiperen op de weersomstandigheden hadden we vroeger niet. Er waren toen twee mogelijkheden: wachten of terug naar huis. Of soms in het uiterste geval een stukje terug.  Herinner me nog wel Marathonvluchten waar je bijna een week mee zoet was.

Lees meer »

Doeve træner.

Zo spelenderwijs zijn hier een aantal aanpassingen in het systeem van duiven voorbereiden op de wedvluchten doorgevoerd. Het zijn maar kleine dingetjes, maar ik geloof heilig in kleine aanpassingen, die door de jaren heen in de breedte het verschil maken met de concurrentie en een wezenlijke voorsprong geven.

Lees meer »