Gemiste kans....of...?

Gepubliceerd op 9 februari 2022 om 14:15

Sinds jaar en dag worden in Noord Nederland de marathonspelers van sector 4 gezamenlijk gehuldigd. Het ene jaar in Ureterp op de Friese Kampioenendag en het andere jaar in Assen op de Noordelijke kampioenen dag.

In het streven naar eenvormigheid en gelijkheid hebben de besturen besloten om dit te stoppen en de Marathon mannen net als de andere kampioenen via de afdeling te huldigen.

Op zich ben ik wel voor die eenvormigheid, die gelijkheid en duidelijkheid. Als ik stambomen van duiven  bij verkopingen op internet zie, wordt ik altijd saggerijnig, als ik zie dat één en dezelfde prestatie vijf of zes keer in verschillende generaties op de pedigree vermeld staat. Zulke duiven en liefhebbers sla ik altijd over. Dat is niks.

In het verlengde hiervan ben ik het dus wel eens met de beslissing van onze besturen. Één keer is goed genoeg!!

Alleen verwacht ik wel van onze bestuurders dat ze hun blik richten op de toekomst en gebruik maken van ontwikkelingen en situaties.  En dat doen ze ook! Ze peilen behoeften van de Marathonspelers over de totstandkoming van het  Nationale Programma en ze organiseren  gezamenlijke uitslagen  op de Marathon van  afd.10 en afd. 11 samen. Prima!

Daarom begrijp ik die jongste beslissing niet.

Hoe lang nog zal het nog duren voordat afd. 10 en 11 samengaan? Hoelang zal het nog duren voor de Friese Fondclub en Fondclub Noord Nederland zich verenigen in  de " Tien en Elf Steden Fondclub"?

De tijden dat fondclubs voor Noord Nederland op dezelfde dag een prijsuitreiking organiseren (in Doetinchem en Grollo) en pertinent weigeren om zelfs maar na te denken over dit belachelijke verschijnsel, liggen toch ver achter ons?

En dan nu die gezamenlijke prijsuitreiking stoppen?

Waarom niet gewoon doorgaan op de ingeslagen weg bij de Marathon en deze liefst nog vooruitlopend op de verdere ontwikkelingen doorzetten. Schaalvergroting op de fond geeft nieuw elan, duidelijkheid, eenvormigheid en prestige. Hoewel ik over het algemeen echt wel te spreken ben over de nieuwe koersen van de afdelingen en de  NPO vind ik dit toch echt een gemiste kans. Of…heb ik nou zitten slapen?  Hééé…… wacht….ohhh… Ik snap het al. Wat een visie…..!!!!

"Eerst die prijsuitreiking van de Marathon sector 4 weg, dan afd. 10 weg en dan  afdeling 11 weg. Dan de Friese Fondclub weg en die Fondclub Noord Nederland ook! En de V.N.C.C. die kan dan ook wel weg. Dan alle bestuurscapaciteit, alle middelen en alle vervoerscapaciteit op een hoop.  Dan de Noordelijke Unie opheffen…. Eh nee.. de NU wordt getransformeerd van prijzen club naar een grote sterke, zelfbewuste organisatie voor de fond, die alles op dit  gebied in  Noord Nederland gaat regelen en bepalen."

Tjeee… Hopelijk hebben ze voor de programmaspelers ook zo’n mooi plan. Tja, je moet eerst wel even buiten de lijntjes kunnen kleuren, maar dan zie je weer vanalles. Nieuwe vlieggebieden, nieuwe verbanden en constructies, allemaal geënt op de snel voortschrijdende ontwikkelingen.

© 9-2-2022. Ton van der Walle

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.