st.Vincentkoorts door hitte gesmoord!

Gepubliceerd op 21 juni 2022 om 13:50

Nee, ik ga niet zover, te stellen dat er een klassieker om zeep is geholpen. Eerder zou ik zeggen dat de naar Bergerac verplaatste ochtendlossing een mooi voorbeeld is van moderne duivensport, waarin  wordt getracht de omstandigheden voor de duiven op reis, zo gunstig mogelijk te laten zijn. Dit anticiperen op de weersomstandigheden hadden we vroeger niet. Er waren toen twee mogelijkheden: wachten of terug naar huis. Of soms in het uiterste geval een stukje terug.  Herinner me nog wel Marathonvluchten waar je bijna een week mee zoet was.

Nee deze actie was veel beter en hoewel ik niet voor ochtendlossing ben, zeker niet op Nationale (Grandprix) vluchten, vanwege het principe van eerlijk spel en gelijke omstandigheden, moest in dit geval het welzijn van de duiven prevaleren en daar kan ik helemaal achter staan. Helaas waren de weergoden -lees de hitte en de instabiele atmosfeer- te robuust. De duiven hebben het niet cadeau gekregen. Hopelijk valt het aantal achterblijvers na een week of twee a drie toch weer mee.

De volgende vlucht is Ruffec en is weer zo’n vermaledijde ochtendlossing en ja, ik doe mee.   

Al was het maar om dossier op te bouwen tegen dit soort sportieve ongelijkheden.

Natuurlijk kan het een keer gebeuren dat door uitzonderlijke omstandigheden een zeer vroege duif in Groningen valt, waarmee de voorstanders van dit soort vluchten de situatie proberen uit te buiten door te zeggen “zie je wel :het kan ! Om daarna weer 20 jaar ongestoord het voordeel van de voorvlucht te kunnen uitbuiten.

Ja, zo gaat dat!

Oké, als die vroege duif dan toch in Groningen valt, laat ie dan maar bij mij vallen.

Veel succes allemaal!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.