Ruffec 2022 : Geen succes/wel succes ?

Gepubliceerd op 6 juli 2022 om 19:18

Goed.......ondertussen zal wel duidelijk zijn hoe ik tegenover ochtendlossingen sta. Maar dat is een mening. Mijn mening. Nu even de feiten en de persoonlijke beleving van Ruffec 2022.

Een zeer goed verloop en nooit in mijn duivenmelkersloopbaan heb ik meegemaakt, dat er van een ochtendlossing van tegen de 950 KM 's avonds op dag 1 de prijzen al verdiend waren. Conclusie de duiven zijn in het algemeen zeer goed gekomen. Zo goed dat ik melkers hoor zeggen dat het een eendaagse was en dat het niet veel met een Marathonvlucht te maken had. Volgend jaar zeggen ze  Ruffec over te slaan.

Zelf had ik een tweejarige en 19 "domme jaarlingen" mee. Ze kwamen prima naar huis en lieten zien dat ze konden doorzetten. Een viertal jaarlingen vloog zelfs prijs. Deze duiven zijn klaar voor dit jaar en ze mogen blijven. Voor mij dus, gezien de zwakte van mijn ploeg en qua selectie een succes.

Als Marathonvlucht -en dat is eigenlijk mijn hobby- nee ....dat ging wel eens beter.

Maar daarom niet getreurd. Nu op naar Cahors!

Gezien de weersverwachting en qua afstand (1112 km) zullen ze het niet kado krijgen. De temperatuur lijkt gelukkig niet te hoog te worden en in tegenstelling tot Ruffec, ben ik nu wel in staat wel een redelijke ploeg in te zetten. 8 stuks die het kunnen; met als favoriet Dolle Mina, die als laat jong vorig jaar,  al prijs won op deze vlucht .

Veel succes allemaal!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.