Broeierig naar een brandend Bordeaux

Gepubliceerd op 18 juli 2022 om 12:14

Dinsdag 19-07-2022. Als de voorspellingen uitkomen: inkorven voor Bordeaux op de warmste dag van het jaar!

Vandaag - maandag 18-7-, wanneer ik dit schrijf is er nog geen nieuws over, hoe dit gebeuren gaat.

Dit maakt de belangrijkste vraag voor de liefhebber: "wel of niet inkorven?" lastig te beantwoorden.

Omdat ik zelf geen verstand heb van duiven, heb ik zoveel mogelijk data nodig ter ondersteuning van een goede selectie. Daarom zal ik ze niet makkelijk thuis laten.

Natuurlijk ga ik er vanuit dat er gewerkt wordt volgens het hitteprotocol en ik hoop eigenlijk echt dat het NPO bestuur en de lossingscommissie dierenleed en een slechte pers gaan voorkomen door uit te wijken naar een iets dichterbij gelegen losplaats plaats zoals bijvoorbeeld Ruffec of Limoges. 

Eerder dit seizoen waren daar mooie voorbeelden van, die overigens niet helemaal goed afliepen. Maar toch, met een redelijk verloop.

De verantwoording  bij de verschillende, daarvoor in het leven geroepen organen leggen, om hen daarna als het mis gaat  op de (a-) sociale media af te branden is iets waar ik me gruwelijk aan kan ergeren. Je kunt natuurlijk  besluiten niet in te korven , dan houdt je het bij jezelf. Uiteindelijk ben je als liefhebber  hoofdverantwoordelijk in deze kwestie. Maar........ dan heb je natuurlijk wel tijdig informatie nodig om een goede beslissing te kunnen nemen

Een fiasco gaat hopelijk niet plaats vinden want naar de dag van lossing toe, worden de temperaturen alweer milder, dus de heenreis zal wel het zwaarst worden. Hopelijk hebben we daarna een mooi concours met weinig achterblijvers.

Voor mezelf zijn de verwachtingen niet hoog gespannen en hoop ik op een open vlucht. Er zullen een stuk of tien jaarlingen van mij gaan deelnemen.

De vorige vlucht Cahors/Bressols ging redelijk goed. Mijn sterkste ploeg ging mee en de meesten van hen, deden wat ze moesten doen. Alleen mijn tweede getekende en favorietje Dolle Mina en haar doffer bleven achter. Elke dag hoop ik ze alsnog op het hok aan te treffen.

Iedereen veel succes op Bordeaux en de NPO en lossingscommissie veel wijs- en voorzichtigheid toegewenst!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.